Den stora kärleken

“Den stora kärleken” var Kairos första produktion och engagerade över 100 personer från Östergötland med omnejd, med olika bakgrund och erfarenheter och i ålder mellan sju och 85.

Föreställningen var resultatet av tre års samtal, lekar och gemensamt arbete. Vi spelade tretton föreställningar under 2023, de flesta utsålda.

I förarbetet till ”Den stora kärleken” utforskade vi med hjälp av texter av, och samtal med, forskare och filosofer människans relation till naturen i dåtid samtid – och framtid.
Se lista på några av de böcker vi läste. 

Föreställningen kom att handla om vrede och sorg, mod och längtan – och om att orka älska och förlåta. I berättelsen möts människor med olika drivkrafter, från olika generationer, i ett rum fyllt av rytmer och humor, poesi, musik och magi. Naturen är hela tiden närvarande som en läkande och dominerande kraft. I tredje akten, som utspelar sig i framtiden, bidrar en AGI (Artificiell Generell Intelligens) till vårt lyckliga slut.

Personer från Kairos ledning kommer gärna och berättar om produktionen och projektet. Det finns en professionellt filmad föreställning som kan visas i anslutning till sådana arrangemang.
Kontakta oss på info@kairostid.nu

Vi hoppas också kunna tillgängliggöra manus och partitur via förlag.

Ledning:
Konstnärlig ledare och producent: Titti Knutsson
Producent (juni 22 – mars 23): Kim Almgren
Kompositör: Olle Linder
Dirigent och sånglig instudering: Karin Westberg
Koreografer: Elsa Näslund & Khaled Abdulrahim
Kapellmästare: Isabelle Kongshaug
Kostym & attribut: Sahar Burhan
Assisterande kapellmästare: Marcus Johansson
Registöd: Hilma Schenström, Harald Gerdmar, Kalle Knutsson
Kassör och ljusteknik: Gustav Knutsson
Ljudteknik: Leif Persson