Hur vi jobbar

TILLSAMMANS ÄR ENDA SÄTTET!
Kairos har högt ställda konstnärliga mål men låg tröskel. Det är många olika saker som behöver göras i en scenkonstproduktion. Långt ifrån alla deltagare behöver stå på scenen. Vi vill att alla ska kunna vara med och bidra på sitt sätt – men låter berättelsen stå i centrum för alla konstnärliga beslut.

Det mesta arbetet i Kairos görs ideellt av amatörer (volontärer). Det är extra värdefullt, eftersom amatörer arbetar med genuint engagemang som drivkraft. Det leder också till att det finns plats för många människor i olika ålder och med olika bakgrund och erfarenheter.

Verksamheten leds av frilansande professionella kulturarbetare. Även i ensemblen finns professionella och semiprofessionella aktörer och musiker som valt att lägga delar av sin fria tid på Kairos. Vid behov bjuder vi gärna in gäster och expertis på olika områden.

Vi har sedan starten i februari 2020 haft vårt högkvarter i Norrköping men vi har deltagare från flera östgötska kommuner och även i Stockholm och Göteborg. Pandemin lärde oss göra delar av arbetet på distans.

Det är när vi åstadkommer något svårt och viktigt tillsammans med andra som vi människor mår som bäst. Att vara med och bidra till komplexa, kollektiva konstnärliga processer med ett angeläget ärende upplevs därför ofta som djupt tillfredsställande.

Kom med du också – maila din intresseanmälan till info@kairostid.nu redan idag!

Ett hjärta av lav